субота, 30. март 2013.

КОШАРАЦ: У САРАЈЕВУ НИШТА НИЈЕ СЛУЧАЈНО

Сарајево које су многи некада познавали,живјели у њему,радо се враћали поново у њега умрло је онога тренутка када су га Срби и остали становници напустили.Ово је само још један доказ да федертивно Сарајево је сабласан град својих садашњих становника.

Људи чине града,а наш град је Срб(п)ско (Источно)Сарајево!


САРАЈЕВО, 30. МАРТА /СРНА/ - Шеф Клуба српских делегата у Дому народа парламента БиХ Сташа Кошарац рекао је, након инцидента са српском повратничком породицом Бабић у Сарајеву чија је деветогодишња кћерка са школом посјетила музејску изложбу непримјереног садржаја, да се у Сарајеву ништа не дешава случајно.
 
"Одвођење малољетне дјеце у такве музеје и на изложбе са суровим и историјски сумњивим садржајима потпуно је неприхватљиво", рекао је Кошарац Срни.

Он је нагласио да је потребно испитати о каквим је фотографијама ријеч и каква се, односно, чија историја посредством њих пласира.

"Ми добро знамо да је Сарајево спремно да подвали све и свашта. Ово је потврда да се Сарајево не мијења", истакао је Кошарац.

Привођење у полицију екипе РТРС-а која је снимала прилог о породици Бабић и траумама кроз које су прошли након кћеркине посјете Историјском музеју у Сарајеву, Кошарац је окарактерисао као још један у низу покушаја да се сакрије истина о појединачним и колективним кршењима националних права Срба у том граду.

"РТРС је увијек квалитетно обавјештавао јавност о положају Срба у Сарајеву и ово је покушај застрашивања новинара ове медијске куће да убудуће не би информисали јавност о томе шта се дешава малобројним Србима и српским повратницима у Сарајеву, те Федерацији БиХ", закључио је Кошарац.

Он је истакао да у свему овоме не треба искључити утицај политичких елита које контролишу МУП Кантона Сарајево, као ни везу са политикама невладиног сектора окупљеног око "1. марта".

"Након свега, не би ме изненадило да сутра почну да хапсе представнике Републике Српске након изговорених јавних ријечи у Парламентарној скупштини БиХ у Сарајеву", рекао је Кошарац.

Отац дјевојчице, Гордан Бабић, који је директору школе изразио револт због одвођења дјеце на изложбе непримјереног садржаја, јуче је завршио у полицијском притвору, из којег је пуштен касно синоћ.

Нема коментара:

Постави коментар