уторак, 4. децембар 2012.

ВУЧУРЕВИЋ: НЕЋЕ МОЋИ ДА СЕ НАСТАНЕ НИКАКВЕ ЕКСТРЕМНЕ ГРУПЕ


ТРЕБИЊЕ, 4. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Градоначелник Требиња Славко Вучуревић рекао је Срни да у овом граду неће моћи да се настане никакве екстремне групе нити појединци, чији је циљ угрожавање безбједности грађана и дестабилизација политичке ситуације.

 
Вучуревић је рекао да није упознат о било какавим кретању вехабија на подручју ове локалне заједнице.

У Центру јавне безбједности /ЦЈБ/ Требиње Срни је речено да нису добили никакву пријаву о кретању припадника вехабијског покрета на подручју које покриву Центар.

Портпарол ЦЈБ Рајна Парежанин рекла је да полиција провјерава сваку информацију која се односи на ову проблематику.

Мјештани села Ластва причају да је група вехабија долазила у требињско мјесто Гранчарево на сахрану једне Бошњакиње, али није познато да ли су били у сусједном бошњачком селу Скочигрм.

Мјештани Ластве причају да је 20-ак вехабија било у Гранчареву на сахрани једне Бошњакиње, чији је син припадник радикалног исламског покрета.

Један од мјештана рекао је да је видио вехабије да су на сахрани стајали одвојено од осталих, али да не зна да ли су одлазили у Скочигрм.

Мјештанин Ристо Бован, који има помоћне објекте у близина села Скочигрм, истакао је да у посљедње вријеме није примијетио ништа сумњиво, нити је видио лица која личе на вехабије.

У Скочигрму нема становника, а од порушених кућа једино је обновљена џамија која је отворена у августу 2010. године.

Поједини медији објавили су прије неколико дана да је на подручју мјесних заједница Јазина и Ластва примијећена група од 20-ак вехабија, који су обишли и село Скочигрм и распитивали се о власницима срушених бошњачких кућа.